Протеїн – препарат спортивного харчування, який забезпечує організм концентрованим білком рослинного виробництва. Сам по собі протеїн далеко не небезпечний, як про це люблять багато хто розповісти. Професійні спортсмени знають, що в його основі лежать натуральні білкові рослинні компоненти, отримані від звичних продуктів харчування.
Сироватковий протеїн.
Казеїновий протеїн.
Молочний протеїн.
Соєвий протеїн.
Яєчний протеїн.
Різновидів протеїну сьогодні вистачає, щоб кожен атлет міг вибрати щось індивідуально. Класифікують їх у залежності від білкової основи.
Сироватковий протеїн
Це сьогодні найбільш популярний вид спортивного харчування серед тих, хто бажає наростити м'язову масу. Його зміст цілком дозволяє це зробити, адже в основі лежить молочна сироватка.
Казеїновий протеїн
"Повільний" білок, адже засвоєння в організмі займає тривалий час. Тому такий протеїн рекомендований для вживання і до і після фізичних навантажень. Також виготовляється із молока.
Молочний протеїн
Менш популярний, ніж попередні два, проте від цього не менш ефективний. Його склад - це 20% сироваткового білка і 80% казеїну. Рекомендують приймати на ніч або між їдою.
Соєвий протеїн
Основа – лише рослинні білки. Підходить вегетаріанцям і людям, які не переносять молочні продукти.
Яєчний протеїн
Серед інших препаратів відрізняється підвищеною біологічною цінністю, що дозволяє йому займати позицію максимально наближеного до ідеального продукту білка.